Inentingen Turkije

5-11-2014

Inentingen Turkije zijn erg belangrijk want niemand wil natuurlijk ziek worden op vakantie in Turkije. Turkije is een prachtig en veelzijdig land voor iedere vakantieganger. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee. Vergeet vooral niet het heerlijke klimaat. Maar in Turkije liggen verschillende infectieziekten op de loer, zoals buikgriep en gele koorts. Daarom zijn inentingen Turkije belangrijk. Geniet van uw vakantie in Turkije en zorg dat u goed beschermd op reis gaat. Zorg voor inentingen Turkije.

Inentingen Turkije en risico’s

Inentingen Turkije zijn niet verplicht, maar we bevelen ze wel aan. We zetten de risico's en inentingen Turkije voor u even op een rijtje:

 ·         DTP (Difterie, Tetanus en Polio): vaccinatie is aanbevolen.

Een inenting tegen DTP beschermt u tien jaar duurt. Een dergelijke inenting kan op het laatste moment gegeven worden, maar het is beter om één tot twee weken voordat u op reis gaat de vaccinaties te halen.

 • ·         Hepatitis A (besmettelijke geelzucht): vaccinatie is aanbevolen.

Een inenting tegen hepatitis A beschermt u één tot drie jaar. Na herhaling van deze inenting bent u 25 jaar lang beschermd. De inenting kan op het laatste moment gegeven worden, maar het is beter om minimaal twee weken voordat u vertrekt deze inenting te halen.

 • ·         Hepatitis B: vaccinatie aanbevolen als u langer dan drie maanden in Turkije verblijft. Vaccinatie wordt ook aanbevolen voor reizigers die risicoactiviteiten ondernemen en/of wisselende seksuele contacten hebben.

U heeft drie vaccinaties nodig voor bescherming tegen hepatitis B. Deze bescherming is levenslang. Het beste is om minimaal zeven maanden voordat u vertrekt te beginnen met de vaccinaties. Wacht u tot minimaal één maand voordat u vertrekt, dan krijgt u twee vaccinaties die een minder goede bescherming bieden dan wanneer u de drie inentingen krijgt.

 • ·         Schistosomiasis: om schistosomiasis (bilharzia) te voorkomen, dient u in risicogebieden elk contact met zoet oppervlaktewater te vermijden. Chloorbaden en de zee zijn wel veilig.
 • ·         Buiktyfus: vaccinatie aanbevolen als u langer dan drie maanden in Turkije verblijft.

Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar. Het beste is om minimaal twee weken voordat u vertrekt deze inenting te halen.

 • ·         Rabiës (hondsdolheid): aanbevolen als u langer dan drie maanden in Turkije verblijft.

Deze vaccinatie bestaat uit drie inentingen. Tussen iedere inenting zit een periode van één en drie tot vier weken. Na de drie inentingen bent u twee jaar beschermd tegen hondsdolheid. Het beste is om acht weken voordat u vertrekt te beginnen met de vaccinaties.

 • ·         Malaria: risico van mei tot en met oktober in bepaalde gebieden. Alle bekende toeristenbestemmingen in Turkije zijn malariavrij zoals Alanya, Bodrum, Fethiye, Antalya, Kemer, Side en Marmaris.

Malaria komt alleen in het zuidoosten van Turkije voor. U vermindert de kans op malaria als u kleding draagt met lange mouwen en broekspijpen. Gebruik ook een klamboe. Daarnaast raden we aan om een insectenwerend middel te gebruiken met DEET. Als u koorts heeft tijdens of na verblijf in een malariagebied, bezoek dan binnen 24 uur een arts. Dit is wel belangrijk.

Laat uw vakantiepret niet bederven, ga goed voorbereid op reis en zorg voor inentingen Turkije.

 

Inentingen Turkije en gezondheidszorg Turkije

Inentingen Turkije: de gezondheidszorg in Turkije is goed. Veel hotels hebben een spreekuur waar u terecht kunt bij een arts. Maakt u kosten en wilt u aanspraak maken op vergoeding door de verzekeringsmaatschappij? Zorg er dan voor dat u een factuur krijgt. Als u in het ziekenhuis terecht komt, dan moet u de SOS-Centrale hierover informeren. Zij geven namelijk een betalingsgarantie af.

U merkt het al, we hebben het niet over overbodige luxe als we praten over inentingen Turkije.

 
Bekijk ook:
Weersverwachting Turkije Oktober
Weersverwachting Turkije April
Aquaparken Turkije
Goedkope Zonvakantie Turkije
Hotel Boeken Turkije
Snorkelen Turkije 
Bodrum 

Turkije.nl Nieuwsbrief
Meer informatie
 • Al 20 jaar vertrouwd en voordelig
 • Laagste prijsgarantie
 • Altijd de beste aanbiedingen
 • Lid TGCR en Calamiteitenfonds
 • Grootste Turkije specialist

Overig Turkije.nl Nieuws