Turkije visum aanvraag nu online

5-11-2014

E-visum Turkije
In 2014 zal het visum voor Turkije volledig elektronisch worden (E-visum). U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. 
De betaling is vooralsnog alleen met credit card mogelijk. Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. 
Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. 
De kosten van het Evisum bedragen $20, - (ca. €15, - , afhankelijk van de koers van de dollar). 
Er zijn ook andere websites die het visum voor Turkije aanbieden en verzorgen, maar daar kunnen hoge bijkomende kosten aan verbonden zijn.

Online visum Turkije in drie stappen

Het online visum aanvragen is de eerste stap, waarna er een betaling kan worden gedaan en het e-visum gedownload kan worden. Dat zijn slechts drie stappen die een lange wachttijd in Turkije voorkomen. Voor het aanvragen van een online visum voor Turkije moet de aanvrager beschikken over een paspoort die nog een geldigheid heeft van minimaal zes maanden. Ook moet er al een vlucht gereserveerd zijn en moet de aanvrager over een debitcard of creditcard, zoals Visa of Mastercard beschikken om de betaling van het e-visum online te kunnen voldoen. Er zijn geen andere betaalopties beschikbaar. Een visum geldt ook voor een reis naar Turkije vanaf Rotterdam en Bodrum reizen.

 

Geldigheid online visum Turkije

Het online visum voor Turkije heeft een geldigheid van zes maanden en is geschikt voor korte verblijven tot maximaal negentig dagen, houdt hier dus rekening mee bij aanvraag van uw meivakantie 2014 Turkije. Er wordt aangeraden om minimaal een week voor vertrek het elektronisch visum aan te vragen, maar er wordt de mogelijkheid geboden om het online visum tot 24 uur voor vertrek aan te vragen. Elke reiziger (ook in geval van vroegboekkorting Turkije) van een reisgezelschap moet over een eigen e-visum beschikken. Wie geen mogelijkheden heeft om een online visum voor Turkije aan te vragen of de voorkeur geeft aan het aanschaffen van het visum op de luchthaven in Turkije behoudt daartoe de mogelijkheid. Het e-visum is een extra service om toeristen de gelegenheid te geven bij aankomst in Turkije rechtstreeks naar de paspoortcontrole te gaan. De informatie voor het aanvragen van het online visum wordt overigens in het Engels verstrekt.  

Turkije.nl Nieuwsbrief
Meer informatie
  • Al 20 jaar vertrouwd en voordelig
  • Laagste prijsgarantie
  • Altijd de beste aanbiedingen
  • Lid TGCR en Calamiteitenfonds
  • Grootste Turkije specialist

Overig Turkije.nl Nieuws