Lara Turkije

27-2-2012

Vakantie in Lara Turkije betekent genieten van een luxe, zorgeloze en welverdiende vakantie. De deuren van de vele luxe all inclusive resorts staan voor je open. In Lara Turkije ligt een van de mooiste zandstranden van Turkije, kilometers lang en met veel watersportfaciliteiten.

 

Lara Turkije staat bekend als het Las Vegas van Turkije want er staan veel hotels met ieder een eigen thema.

185_miracle 8.jpg186_DSC_3173.JPG187_Royal Wings hoofdfoto.jpg

Waar ligt Lara Turkije?
Lara ligt in het zuiden van Turkije aan de Middellandse Zee. Lara Turkije is een nieuwe vakantiebestemming en ligt vlakbij de populaire badplaats Antalya aan de Turkse Rivièra. Antalya Airport ligt dus dichtbij Lara. Binnen tien minuten ben je in je hotel. Lekker relaxt.

Beachpark in Lara Turkije
Lara Turkije heeft een spectaculair en gezellig Beachpark met winkels, restaurants, terrasjes en bars waar je je heerlijk kunt vermaken. Op de achtergrond zorgt het groene Taurusgebergte voor een prachtig decor.

 Winkeltjes in Lara Turkije
Het oude stadsdeel van Lara Turkije heet Kaleici. Het bestaat voornamelijk uit smalle steegjes met leuke winkeltjes en horecagelegenheden. Vind je het leuk om lekker te slenteren op markten? In Lara Turkije zijn iedere dag verschillende markten met lokale producten. Als je leuke souvenirs zoekt, ga dan naar de mini-markten. Een keer per week is er aan de rand van de stad een weekmarkt.

 Vervoer in Lara Turkije
In Lara Turkije rijden minibusjes. Deze noemen ze Dolmussen. Er zijn geen vaste haltes. Je gaat gewoon aan kant van de weg staan en steekt je hand op zodra er een busje aan komt. Lekker gemakkelijk.

 Het weer in Lara Turkije
In de zomer is het lekker warm in Lara Turkije. Temperaturen komen daar meestal niet onder de 30 graden uit. 's Nachts is het lekker zwoel. Alleen in het voorjaar en het late najaar kan het 's avonds wat sneller afkoelen.
Door de ligging aan de Middellandse Zee, is het weer in Lara Turkije in de winter mild.

 

Excursies vanuit Lara Turkije
Geniet van de pracht die de omgeving van Lara Turkije je biedt. Ga bijvoorbeeld op excursie naar de spectaculaire Düden watervallen. Het water stort met luid geraas naar beneden een canyon in. Uniek is dat je er achterlangs kunt lopen! Het is een ideale plek om even lekker af te koelen tijdens het warme weer.

De watervallen liggen in een park met volop bomen en planten. Hier kun je ook een heerlijke wandeling maken.

Bezoek ook Perge. Dit is een klassiek-Romeinse stad. Het marktplein van de stad is bijna intact gebleven. Verder is daar een aquaduct en een stadion.

Ga dan ook naar Aspendos dat vlak in de buurt ligt. Daar ligt één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld.

Of wat dacht je een ontspannen dagje op zee op een Turkse Gület?

Wil je nog meer actie tijdens je vakantie in Lara Turkije? Ga dan op jeepsafari door de prachtige groene natuur van het Taurusgebergte. Laat je verrassen door de vergezichten, heldere beekjes en pittoreske bergdorpjes.

Je merkt het al: naast strandplezier kun je ook genieten van de Turkse cultuur in en om Lara Turkije.

 

Om de hoek van Lara Turkije
Vergeet vooral niet de populaire badplaats Antalya. Bezoek daar de historische moskeeën en mooie vissershaven. Antalya ligt “om de hoek” van Lara Turkije.

 

Bekijk hier onze zonnige aanbiedingen in Lara Turkije.


Meryan Hotel

Turkije.nl Nieuwsbrief
Meer informatie
  • Al 20 jaar vertrouwd en voordelig
  • Laagste prijsgarantie
  • Altijd de beste aanbiedingen
  • Lid TGCR en Calamiteitenfonds
  • Grootste Turkije specialist

Overig Turkije.nl Nieuws