Visum Turkije

23-2-2012

Wil je op vakantie naar Turkije? Heb je de Nederlandse nationaliteit? Dan heb je een visum Turkije nodig.

 

E-visum Turkije
In 2014 zal het visum voor Turkije volledig elektronisch worden (E-visum). U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. 
De betaling is vooralsnog alleen met credit card mogelijk. Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. 
Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. 
De kosten van het Evisum bedragen $20, - (ca. €15, - , afhankelijk van de koers van de dollar). 
Er zijn ook andere websites die het visum voor Turkije aanbieden en verzorgen, maar daar kunnen hoge bijkomende kosten aan verbonden zijn.
Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft - na aandringen door onder andere de reisbranche - bekend gemaakt dat het visum bij binnenkomst in Turkije nog verkrijgbaar zal zijn tot 1 november 2014.
Daarnaast worden maatregelen genomen om het verkrijgen van het E-visum toegankelijker te maken. De kosten van het visum op de luchthaven bij aankomst zal echter hoger zijn, te weten €25, - per visum.

Kosten visum Turkije € 15,- p.pKosten visum Turkije € 15,- p.p

Visum Turkije verblijf maximaal 90 dagen

Per februari 2012 veranderen de visumregels voor toeristen die naar Turkije op vakantie gaan.

Een visum Turkije is maximaal 90 dagen geldig binnen een periode van 180 dagen. Dit betekent dat je na een verblijf van 90 dagen in Turkije en een terugkeer naar Nederland, je 90 dagen daarna niet meer als toerist naar Turkije kunt gaan. Pas na die periode krijgen toeristen weer een nieuw visum Turkije.

Als je binnen 3 maanden nog een keer naar Turkije reist, kun je gebruik maken van hetzelfde visum Turkije.

Als er een visum Turkije is afgegeven voor minder dan 90 dagen, dan kun je de verblijfsduur eenmalig verlengen naar maximaal 90 dagen.

Let op: vanaf 1 februari 2012 is het niet meer mogelijk om even heen en weer te pendelen naar een Grieks eiland om zo een nieuw visum Turkije van 90 dagen te verkrijgen.

 Paspoort en identiteitskaart

Als je op vakantie gaat naar Turkije, heb je een geldig paspoort ofidentiteitskaart nodig. Deze moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn na je geplande vertrek uit Turkije.

Heb je een identiteitskaart? Dan ontvang je een briefje met daarop een stempel. Bewaar dit briefje goed want dit moet je bij je terugreis laten zien.

Voor reizen naar Turkije worden geen noodreisdocumenten meer geaccepteerd. Zorg er dus voor dat alles in orde is.

Visum Turkije voor kinderen

Alle kinderen zijn verplicht om hun eigen visum Turkije te hebben.

Kinderen onder de zestien die zijn ingeschreven in het paspoort van hun ouders, moeten dus ook een eigen visum Turkije hebben. Kinderen van zestien jaar en ouder moeten een eigen paspoort hebben.

Let op: vanaf 26 juni 2012 is het bijschrijven van een kind in het paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten dan over een eigen reisdocument beschikken. De geldigheid van alle kinderbijschrijvingen en kinderstickers vervalt dus per 26 juni 2012. Dit heeft geen gevolgen voor de geldigheid van jouw paspoort. Je hoeft dus geen nieuw paspoort voor jezelf aan te vragen.

Visum Turkije en vakantie boeken

Zo! Nu hebben we alles over het visum Turkije voor je op een rijtje gezet. Het enig dat jij nog hoeft te doen is een heerlijke vakantie boeken naar Turkije. Neem je familie en vrienden mee en informeer ze vooral over het visum Turkije.

 

Zie hier onze Lastminute aanbiedingen naar Turkije

Turkije.nl Nieuwsbrief
Meer informatie
  • Al 20 jaar vertrouwd en voordelig
  • Laagste prijsgarantie
  • Altijd de beste aanbiedingen
  • Lid SGST, ANVR, Calamiteitenfonds
  • Grootste Turkije specialist

Overig Turkije.nl Nieuws